maanantai 26. toukokuuta 2014

Kesäiset feta-kikhernepihvit

Ihana aurinko ja helle! Kevyttä kesäfiilistä hain myös lautaselle tekemällä kasvispihvejä, joissa yhdistyvät kesäkurpitsa, porkkana, kikherneet ja feta. Vaikka kesäkurpitsa on maultaan mieto, se tuo kivasti mehevyyttä pihveihin. Kikherneet puolestaan antavat ruokaisuutta ja  feta särmikkyyttä. Kokeilkaahan ja antakaa kesän ja kasvispihvien helliä itseänne.



































Feta-kikhernepihvit

(12-14 kpl)

1 kesäkurpitsa
1 isohko tai 2 pienempää porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl korppujauhoja
1 dl turkkilaista jukurttia
1 tlk (400 / 265 g) käyttövalmiita kikherneitä
1 kananmuna
100 g fetaa
puolikkaan sitruunan mehu
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
(muutama tippa chipotlekastiketta)

Pese kesäkurpitsa ja raasta se. Laita raaste valumaan lävikköön ylimääräisen nesteen poistamiseksi. 

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita sipulit sekä porkkana- ja kesäkurpitsaraaste kulhossa. Lisää joukkoon korppujauhot ja turkkilainen jukurtti.

Huuhtele ja valuta kikherneet lävikössä. Muussa ne tasaiseksi tahnaksi haarukalla erillisessä astiassa ja sekoita sitten muiden ainesten joukkoon. Lisää joukkoon myös kananmuna ja sekoita hyvin. Murusta feta taikinaan ja purista sekaan sitruunan mehu. Mausta basilikalla, oreganolla paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi muutama tippa chipotlekastiketta.  

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja muotoile taikinasta pihvejä. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi couscousin ja turkkilaisen jukurtin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti